تحلیل احساس خشم در کاربران توییتر از فروردین ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱
توییتر از آن دسته شبکههای اجتماعی است که بازتاب رخدادها و جریانهای جامعه در میان مردم را به خوبی نشان میدهد؛ اتفاقات اخیر که در پی درگذشت مهسا امینی رخ داد خشم کاربران توییتر را برانگیخت و در فضای آنلاین بازتابهای بیشماری داشت.
در همین راستا در مجموعه رصد و تحلیل دادهها در فضای آنلاین لایفوب تصمیم به بررسی و تحلیل احساس «خشم» در توییتر در ۲.۵ سال اخیر گرفتیم؛ در این گزارش روند احساس خشم کاربران توییتر از فروردین ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ را تحلیل و رخدادهایی که عامل افزایش خشم در کاربران بودهاند را بیان میکنیم. با لایفوب همراه باشید.
رخدادهای ۲.۵ سال اخیر تا چه اندازه کاربران توییتر را خشمگین کردهاند؟
نمودار زیر روند احساس خشم در کاربران توییتر از ۱ فروردین ۱۳۹۹ را نشان میدهد؛
مطابق نمودار اولین رخدادی که خشم را در کاربران برانگیخته است مربوط به طوفان توییتری #اعدام_نکنید در ۲۸ تیر ۹۹ است که در پی اعتراض به حکم اعدام سه جوان ایرانی به نامهای امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی بود که از معترضان آبان ۱۳۹۸ در ایران بودند.
۲ ماه بعد در ۲۳ شهریور ۹۹ خشم توییتریها در واکنش به ماجرای اعدام نوید افکاری اوج گرفت؛ نوید افکاری از معترضان اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ ایران بود و به ادعای نظام جمهوری اسلامی ایران به دلیل شرکت در این اعتراضات در شیراز، دستگیر و به اتهام محاربه و همچنین قتل یک مأمور امنیتی در جریان این اعتراضات و فهرستی از اتهامات دیگر در تاریخ ۲۲ شهریور ۹۹ اعدام شد.
همچنین رخدادهای دیگری همچون تجاوز و بد رفتاری با دختر آبادانی و ترور شهید محسن فخریزاده در پاییز ۱۳۹۹ و افزایش قیمت کالاهای اساسی و نگرانی از گرانی افسار گسیخته در اردیبهشت ۱۴۰۱ هر کدام در زمان خود موجب ایجاد احساس خشم در توییتر شدند.
آخرین رخداد برانگیزندهٔ خشم کاربران هم مربوط به شهریور ۱۴۰۱ و درگذشت مهسا امینی است؛ مهسا (ژینا) امینی دختر ۲۲ سالهٔ ایرانی، در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ پس از دستگیری توسط گشت ارشاد تهران دچار مرگ مغزی شد و ۳ روز بعد در ۲۵ شهریور ماه درگذشت. خبر درگذشت مهسا امینی و ارتباط آن با موضوع حجاب اجباری، واکنش مردم سراسر ایران و جهان را برانگیخت و بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی به وجود آورد. بررسیهای لایفوب نشان میدهد هیچ یک از رخدادهای ۲.۵ سال اخیر به اندازهٔ درگذشت تلخ مهسا امینی، کاربران توییتر را خشمگین نکرده است؛ خشمی که در پی موج اعتراضات همچنان ادامه دارد…
پیشنهاد میکنیم برای درک عمیقتر از بازتاب درگذشت مهسا امینی در توییتر، گزارش «تحلیل احساسات کاربران در رابطه با ماجرای مهسا امینی» را مطالعه کنید.